Consideratii generale

  1. Deschidem *mult* mai slab decat majoritatea. In general deschidem cu aproape toate mainile de 10p BAL, iar mainile nebalansate, de la limita regulamentului. Consideram ca avantajele competitive produse de acest stil, precum si faptul ca adversarii liciteaza defensiv depasesc net dezavantajele scurgerii de informatii.
  2. Sistemul obliga la o separatie initiala brutala intre mainile balansate si cele nebalansate. In general, tipuri de maini aproape similare se liciteaza foarte diferit (5422 cu puncte in lungimi vs puncte in scurtimi)
  3. Majoritatea secventelor ofensive si competitive sunt bazate pe transferuri in toate culorile (ramase, cel putin).
  4. Sistemul incearca sa liciteze jos cu puncte, si sus cu fituri in maini ofensive.
  5. In foarte putine secvente beneficiem de contra de penalizare. In aproape toate secventele competitive cu fit, contrele sunt de tip Action (DSIP – do something intelligent partner).
  6. Deschiderile de tricul 1 au paliere foarte largi, de la limita regulamentului pana la GF (Semi-GF cu maini monocolore). Incercam sa definim distributia mai degraba decat numarul de puncte, iar situatiile incerte care apar incercam sa le rezolvam cu agresivitate (in general nu lasam manse pe afara).
  7. Barajele in NV sunt in general distructive. Partenerul se va abtine de la actiune fara fit, aproape indiferent de numarul de puncte. Barajele in V sunt in general civilizate. Oricum, puritatea mainii este esentiala, nu ne intereseaza nr de puncte cat cartile intermediare in cul de baraj.

Structura deschiderilor

Deschidere Semnificatie
1NT 10-13 in poz 1,2, NV
14-16 in rest
1C Palierul de NT care nu este cuprins in 1NT (14-16 1,2NV, 10-13 in rest)
Natural, 4+C, UNBAL
1D Natural, 4+D, UNBAL (usually 5D)
17-19 BAL
1M 5+ cards, regula lui 18+
2C 5/4 Maj, weak
Any GF
2D Weak 2 in a Major
22-23 BAL
2M 5M, 4m, weak
2NT 20-21 BAL